Ihr Merkzettel: 0 Artikel

©Plan International

Kleuren voor Rwanda –
kleuren voor beter onderwijs

In een klaslokaal moeten voldoende zitplaatsen zijn voor alle leerlingen, een schoolbord en natuurlijk lesmaterialen. Maar dat is niet overal ter wereld zo. Samen met jou willen wij dat veranderen.

Zo werkt het: Maak een tekening binnen het thema '’Volg je dromen' voor World Kids Colouring Day. Dat is alles!

Voor elk ingezonden kunstwerk ondersteunt STAEDTLER dit jaar de hulporganisatie Plan International met 1 euro. Zo stellen we in totaal een bedrag van maximaal 50.000 euro beschikbaar voor beter onderwijs aan kinderen in Rwanda.

 

Wat willen we bereiken?

Het doel is om het onderwijs voor kinderen in Rwanda te verbeteren. In 20 lagere en secundaire scholen in de Bugesera en Nyaruguru districten moet de leeromgeving voor meisjes en jongens verbeterd worden. Om de onderwijskwaliteit duurzaam te verbeteren, moeten de scholen over voldoende lesmaterialen en meubilair kunnen beschikken. Bovendien moet ook voor bijscholing van de leerkrachten gezorgd worden.

Wat wordt ermee gedaan?

  • Bouw van nieuwe lokalen voor een leeromgeving die bij kinderen past
  • Opleiding van 125 opvangmedewerkers en 1000 ouders
  • Economische ondersteuning van de ouders
  • Bijscholing van 100 leerkrachten voor betere leermethoden, preventie tegen geweld en bescherming van kinderen
  • Opleiding voor 900 kinderen voor kinderrechten en gelijkheid
  • Seksuele voorlichting en reproductieve gezondheid

Wat is Plan International?

Plan International is een hulporganisatie die zich al 80 jaar wereldwijd inzet voor meer kansen en rechten voor kinderen. In meer dan 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden projecten op het gebied van onder andere onderwijs, gezondheid, bescherming van kinderen en hulpverlening bij rampen opgezet en ondersteund. Dit alles volgens het principe 'Help mensen zichzelf te helpen'. Plan International staat kinderen, gezinnen en gemeenschappen bij, totdat zij niet meer op hulp van buitenaf aangewezen zijn. Natuurlijk speelt hierbij ook geld een rol. Daarom is Plan International afhankelijk van zo veel mogelijk financiële ondersteuning.