Ihr Merkzettel: 0 Artikel

Op 6 mei is het
World Kids Colouring Day.
Kleur mee en doe iets goeds!

Creativiteit helpt kinderen de wereld te begrijpen én te veranderen. Al sinds 2008 roept STAEDTLER daarom kinderen over de hele wereld op om tekeningen te maken voor het goede doel. Voor elke ontvangen tekening ondersteunen wij dit jaar de hulporganisatie Plan International met 1 euro en maken daarmee de kleine kunstenaars tot wereldverbeteraars die andere kinderen in nood helpen. We stellen in totaal maximaal 50.000 euro beschikbaar voor het goede doel.

Zo werkt het:

1. Maak een tekening

2. Upload de tekening

3. Doe iets goeds

4. Doe mee aan de wedstrijd

Kleur mee en
doe iets goeds!

Binnen het thema 'Typisch' mogen de kleine kunstenaars grenzeloos creatief zijn. Met dit motto kunnen ze alle kanten op: van tekeningen over typisch eten en drinken uit een bepaald land tot en met elementen die heel karakteristiek zijn in het dagelijks leven van de kleine kunstenaars.

En het mooie is: voor elke ontvangen tekening ondersteunen wij dit jaar Plan International met 1 euro. Zo helpen wij de kinderhulporganisatie om in het Zuidoost-Afrikaanse land Malawi de omstandigheden op basisscholen te verbeteren. Al die betrokkenheid moet natuurlijk worden beloond. Zoals elk jaar zijn er daarom ook in 2018 voor de meest creatieve inzendingen leuke prijzen te winnen. Dus pak gauw je potloden of stiften en ga aan de slag!

Dit kun je winnen

Creatief pakket voor kinderen van 3-6 jaar
Creatief pakket voor kinderen van 7-11 jaar

Met kleuren sla je twee vliegen in één klap

Kleuren voor Malawi, kleuren voor beter onderwijs

Dit jaar ondersteunt STAEDTLER de hulporganisatie Plan International bij het verbeteren van de omstandigheden op de basisscholen Mkoma en Malika in het Zuidoost-Afrikaanse Malawi om zo de toegang tot beter onderwijs mogelijk te maken.

Lees verder

Van kleuren word je slim

Hebben kinderen in het digitale tijdperk nog behoefte aan penselen, kleurpotloden en papier? Uit onderzoek blijkt van wel. Als kinderen verf, potloden en papier pakken, levert dit meer op dan alleen kleurrijke plaatjes. De fijne motoriek, de cognitieve vaardigheden, de creativiteit, het communicatievermogen en het zelfbewustzijn worden erdoor versterkt. Leren en tekenen zijn nauw met elkaar verbonden.

Lees verder