Ihr Merkzettel: 0 Artikel

Op 6 mei is het
World Kids Colouring Day.
Kleur mee en doe iets goeds!

Creativiteit helpt kinderen de wereld te begrijpen én te veranderen. Al sinds 2008 roept STAEDTLER daarom kinderen over de hele wereld op om tekeningen te maken voor het goede doel. Voor elke ontvangen tekening ondersteunen wij dit jaar de hulporganisatie Plan International met 1 euro en maken daarmee de kleine kunstenaars tot wereldverbeteraars die andere kinderen in nood helpen.

 

WORLD KIDS COLOURING DAY 2018 WAS EEN GROOT SUCCES – HET SPONSORBEDRAG IS BEKEND

World Kids Colouring Day vond dit jaar voor de tiende keer plaats. We werden heel vrolijk van de vele inzendingen van kinderen over de hele wereld. In totaal hebben we maar liefst 21.450 inzendingen uit 14 landen ontvangen en we zijn blij dat we daardoor het onderwijs aan kinderen in Malawi via de hulporganisatie Plan International met € 21.450 kunnen ondersteunen.

Samen willen we de creativiteit van kinderen stimuleren en kwetsbare kinderen een handje helpen. Meer dan twee maanden lang hebben kinderen, klassen en organisaties uit de hele wereld hun artistieke meesterwerken met het thema 'Typisch' ingezonden. Voor elke ontvangen tekening ondersteunde STAEDTLER de hulporganisatie Plan International met 1 euro. In totaal kon er € 21.450 ter beschikking worden gesteld.

Met behulp van dit bedrag worden de twee basisscholen Mkoma en Malika in Malawi verder uitgebouwd en opgefrist, om daar de omstandigheden duurzaam te verbeteren.

Leuke prijzen, een goed doel – dit zijn de winnaars van de kleurwedstrijd

Het motto van World Kids Colouring Day dit jaar, 'Typisch', was zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kon en er al je creativiteit in kwijt kon. We hebben veel mooie kunstwerken ontvangen, van tekeningen over typisch eten en drinken uit een bepaald land tot en met elementen die heel karakteristiek zijn in het dagelijks leven van de kinderen.

Hier ziet u een selectie uit de winnende ontwerpen.

Haya, 10
Jozefien, 11
Lena, 6
Liesl, 9
Liv, 4
Lothar, 9
Sint Jorisschool 3B Blaasveld
Sint Jorisschool 3C Blaasveld

Met kleuren sla je twee vliegen in één klap

Kleuren voor Malawi, kleuren voor beter onderwijs

Dit jaar ondersteunt STAEDTLER de hulporganisatie Plan International bij het verbeteren van de omstandigheden op de basisscholen Mkoma en Malika in het Zuidoost-Afrikaanse Malawi om zo de toegang tot beter onderwijs mogelijk te maken.

Lees verder

Van kleuren word je slim

Hebben kinderen in het digitale tijdperk nog behoefte aan penselen, kleurpotloden en papier? Uit onderzoek blijkt van wel. Als kinderen verf, potloden en papier pakken, levert dit meer op dan alleen kleurrijke plaatjes. De fijne motoriek, de cognitieve vaardigheden, de creativiteit, het communicatievermogen en het zelfbewustzijn worden erdoor versterkt. Leren en tekenen zijn nauw met elkaar verbonden.

Lees verder