Ihr Merkzettel: 0 Artikel


Op 6 mei is het
World Kids Colouring Day.
Kleur mee en doe iets goeds!

Creativiteit helpt kinderen de wereld te begrijpen én te veranderen. Al sinds 2008 roept STAEDTLER daarom kinderen over de hele wereld op om tekeningen te maken voor het goede doel. Voor elke ontvangen tekening ondersteunen wij dit jaar de hulporganisatie Plan International met 1 euro en maken daarmee de kleine kunstenaars tot wereldverbeteraars die andere kinderen in nood helpen.

 

Door te kleuren sla je twee vliegen in 1 klap

Kleuren voor Rwanda – kleuren voor beter onderwijs

Met het project „ Rwanda: Goed onderwijs is een basisrecht” steunt STAEDTLER dit jaar Plan International om de omstandigheden op scholen en kinderopvang te verbeteren in de Bugesra en Nyaruguru districten.

Lees verder

Van kleuren word je slim

Hebben kinderen in het digitale tijdperk nog behoefte aan penselen, kleurpotloden en papier? Uit onderzoek blijkt van wel. Als kinderen verf, potloden en papier pakken, levert dit meer op dan alleen kleurrijke plaatjes. De fijne motoriek, de cognitieve vaardigheden, de creativiteit, het communicatievermogen en het zelfbewustzijn worden erdoor versterkt. Leren en tekenen zijn nauw met elkaar verbonden.

Lees verder

WORLD KIDS COLOURING DAY 2019 WAS EEN GROOT SUCCES – HET SPONSORBEDRAG IS BEKEND

WORLD KIDS COLOURING DAY 2019 MAAKT DROMEN WAAR EN STEUNT KINDEREN IN RWANDA.

World Kids Colouring Day vond dit jaar voor de elfde keer plaats. Dankzij de creativiteit van de kinderen, hebben we in totaal maar liefst 21.903 inzendingen uit 9 landen ontvangen.  We zijn heel blij dat we daardoor het onderwijs voor kinderen in Malawi via de hulporganisatie Plan International met € 21.903 kunnen ondersteunen.

Samen willen we de creativiteit van kinderen stimuleren en kwetsbare kinderen een handje helpen. Meer dan twee maanden lang hebben kinderen, klassen en organisaties uit 9 landen hun artistieke meesterwerken met het thema “Volg je dromen” ingezonden. Voor elke ontvangen tekening ondersteunde de STAEDTLER groep de hulporganisatie Plan International met 1 euro. In totaal kon er € 21.903 ter beschikking worden gesteld.

Betere omstandigheden voor kinderen in Rwanda.

Plan International gaat het geld gebruiken voor het project „Rwanda: goed onderwijs is een basisrecht” en wil hiermee het onderwijs voor kinderen in Rwanda te verbeteren. In 20 lagere en secundaire scholen in de Bugesera en Nyaruguru districten moet de leeromgeving voor meisjes en jongens verbeterd worden. Om de onderwijskwaliteit duurzaam te optimaliseren, moeten de scholen over voldoende lesmaterialen en meubilair kunnen beschikken. Bovendien moet ook voor bijscholing van de leerkrachten gezorgd worden.

STAEDTLER wil graag alle kinderen hartelijk bedanken voor hun inzet en deelname!