Ihr Merkzettel: 0 Artikel

STAEDTLER® en het kleurpotlood

Wie heeft het kleurpotlood uitgevonden?

Net zoals bij de grafietpotloden is er geen preciese informatie beschikbaar over de uitvinding van het kleurpotlood. Maar ook hier duikt in historische documenten de naam Staedtler op. In het jaar 1834, een jaar voor de oprichting van het bedrijf, had Johann Sebastian Staedtler een gekleurd oliekrijtpotlood ontwikkeld dat op een punt kon geslepen worden net zoals een potlood en daarmee één van de eerste kleurpotloden was.

Het gekleurde oliekrijtpotlood van STAEDTLER®

Wat was er zo speciaal aan dit gekleurd oliekrijtpotlood?

Het was Johann Sebastian Staedtlers bedoeling het reeds bestaande pastelpotlood radicaal te veranderen.

Het resultaat van zijn talrijke pogingen spraak voor zich. Hij mengde kleurpigmenten en bindmiddelen en plaatste vervolgens een beschermend houten omhulsel om de gekleurde potloodstift.

De kwaliteit van deze gekleurde potloodstift was niet te vergelijken met anderen van die tijd:

Het resultaat was veel meer intens en duurzaam dan het geval was met de toenmalige pastelpotloden, welke poederig waren en niet goed aan het papier hechtten. Het houten omhulsel zorgde ervoor dat de hand niet vuil werd en dus voor een proper gebruik.

links / rechts scrollen

Kwaliteit die door de concurrentie gewaardeerd werd

Historisch rekeningboek

Uit historische rekeningboeken blijkt dat gedurende meer dan 20 jaar de firma J.S. Staedtler bij zijn concurrenten deze gekleurde potloodstiften leverde omdat geen enkele andere firma het productieproces zo goed onder de knie had als J.S. Staedtler.


STAEDTLER® verandert kleurpotloden weer helemaal met A·B·S

 

A·B·S: ononderbroken creativiteit!
Zeker bij kinderen moeten kleurpotloden heel veel kunnen verdragen: het unieke Anti-Breek-Systeem (for short A•B•S) verlengt hun levensduur.

 

STAEDTLER A•B•S pencils

Je kent het probleem! Van zodra kinderen beginnen kleuren, duurt het niet lang alvorens de zachte kleurpotloodstiften breken - ofwel bij het slijpen omdat er te veel druk wordt op uitgeoefend, ofwel omdat ze gewoon voortdurend op de grond vallen.

STAEDTLER stelde zichzelf de uitdaging om een oplossing te vinden voor dit probleem en lanceerde in 2005 kleurpotloden met een Anti-Breek-Systeem (A•B•S) op de markt.

Het briljante en kleurvolle midden van de potloodstift in onze kleurpotloden met A•B•S is omgeven door een witte, innovatieve en beschermende laag. Deze is zo hard en robuust dat het de potloodstift breukvaster en het potlood sterker maakt.

Het principe van deze beschermende laag is gebaseerd op een knap voorbeeld uit de natuur: net als bij een stevige bamboestengel beschermt de beschermlaag de stift daar waar het het meest effect heeft - van de buitenkant - en verstevigt bovendien de verbinding tussen de stift en het hout in het potlood.

De voordelen van het STAEDTLER A•B•S systeem zijn duidelijk: de potloden breken niet meer zo snel, moeten daarom minder vaak geslepen worden en hebben bijgevolg een langere levensduur, wat ook ons milieu ten goede komt.