Ihr Merkzettel: 0 Artikel

Fijnste stiften

Vergeleken met de potloodstift is de stift van een fijnstifthouder eigenlijk nog een vrij recente ontwikkeling.

Reeds bij het begin van de 19e eeuw waren er al potloden op de markt die niet in een houten omhulsel zaten en die een draaimechanisme hadden om de stift vooruit te schuiven naar de punt.

Het idee om een potloodstift te gebruiken was niet nieuw, maar de uitdaging om een stift te ontwikkelen die zo dun was dat hij niet meer geslepen hoefde te worden, wel.

Een determinerende factor in de ontwikkeling van de STAEDTLER fijnstiften was de ontdekking van carbonvezels welke de stift stevigheid en elasticiteit bij een minimaal gewicht geven.

STAEDTLER fijnstiften worden geproduceerd sinds 1967 en bestaan voor meer dan 90% uit natuurlijke grondstoffen.

Ze worden vervaardigd in een uniek, ecologisch productieproces, zonder de toevoeging van PVC of zachtmakers.

Dit betekent dat STAEDTLER, Europa's grootste producent van fijnstiften, in staat is om op een milieuvriendelijke manier deze producten te maken in Duitsland.

De uitstekende kwaliteit van onze fijnstiften garandeert een zachte en ontspannen schrijfervaring. Of ze nu gebruikt worden om te schrijven of te tekenen, STAEDTLER fijnstiften garanderen gitzwarte lijnen en hebben een hoge breukvastheid.

Gommen zonder vlekken of gomkruimels

Bij het schrijven of tekenen met grafiet- of kleurpotloden is een foutje snel gemaakt en dat moet zonder enig spoor na te laten terug verwijderd kunnen worden.

Met onze gommen zijn precieze en nagenoeg residuloze resultaten gegarandeerd. 

Dankzij het beperkte gomresidu behoren problemen zoals vlekken en schade aan het schrijfoppervlak tot het verleden.

Ook het productieproces van de STAEDTLER gommen is zuiver - zonder gebruik van ftalaten en latex.