Ihr Merkzettel: 0 Artikel

Ideeën van STAEDTLER® gaan de wereld rond!

STAEDTLER is wereldwijd in 27 landen vertegenwoordigd.

Toch zijn wij trouw gebleven aan onze Neurenbergse wortels en produceren bijna driekwart van de wereldwijd gemaakte STAEDTLER producten nog steeds in Duitsland.

Dit maakt van STAEDTLER, met zijn drie productiebedrijven in het hoofdstedelijk gewest van Nürnberg, de grootste Europese producent van grafietpotldoen, kleurpotloden, gommen, fijnstiften en boetseerklei.


STAEDTLER®s reis rond de wereld in een oogopslag

Bron: GNM, Nürnberg, bibliotheek

Johann Sebastian Staedtler was de eerste die op het idee kwam om zijn potloden over heel de wereld te verschepen en ze zo mensen van vele verschillende culturen te doen inspireren.

Vanaf 1840 was hij op de belangrijkste tentoonstellingen vertegenwoordigd, waar hij vol trots zijn producten presenteerde.

Voor J.S. Staedtler betekende de eerste wereldtentoonstelling in New York in 1853 zijn internationale doorbraak.

1866

Als erkenning voor zijn uitstekende prestatie en zijn kwalitatief hoogstaande potloden, ontving hij awards en eremedailles in Nürnberg, Londen en Parijs.

In 1866 had STAEDTLER ondertussen al afnemers in Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Rusland, Amerika en het Oosten voor zijn omvangrijk productassortiment.

STAEDTLER medewerkers in de 19e eeuw

Met 54 medewerkers werden in het jaar 1870 reeds meer dan 2 milj. potloden geproduceerd die wereldwijd hun erkenning vonden.

STAEDTLER hoofdzetel in Nürnberg, Duitsland

In 1988 verhuisde de hoofdzetel van het Nürnbergs district St. Johannis naar een nieuwe vestiging in de noordelijke stadsrand.

De nabije snelweg en luchthaven, evenals de centrale ligging in de stadsdriehoek Nürnberg-Fürth-Erlangen zijn ideale factoren om de verdere ontwikkeling van de firma veilig te stellen.

Zo onstond op een 47,000 m² grote site in Nürnberg-Neunhof een modern gebouwencomplex met een totale investeringswaarde van rond de 130 milj. DM. Hier bevinden zich onze grootste productieafdeling en een hoogmodern logistiek centrum.